Information (Taktila)

Information (Taktila)

En taktil skylt är en skylt med information som kan läsas både med synen och med känseln för att alla ska ha möjlighet att kunna tyda informationen.
Taktila skyltar är ett bra och beprövat hjälpmedel som förstärker tillgängligheten i en lokal. Vi tillverkar och säljer taktila skyltar över hela Sverige. Kontakta oss för mer information.

Vad säger lagen om användning av taktila skyltar

Hinder i form av bristande utformning av orienterande skyltning ska avhjälpas. (Ref: 4, §8)

Utrymningsskyltar ska placeras där de lätt kan ses oavsett var i lokalen man befinner sig. De ska inte skymmas av föremål, t ex hängande armaturer. Skyltarna bör placeras där man förväntar sig att se dem t ex över utrymningsdörrar. De kan eventuellt kompletteras med lägre sittande skyltar. I en rökfylld lokal kan det vara svårt att se skyltar som sitter högt eftersom röken stiger uppåt. (Ref: 11, sid 12-13).
Taktila skyltar bör placeras där man kan förväntas hitta dem. De ska underlätta för personer med synnedsättningar att orientera sig på egen hand. Skyltar som monteras vid dörrar ska alltid sättas upp på väggen vid dörrens handtagssida och inte på själva dörren. Skyltarna ska vara placerade så att både rullstolsburna och stående personer lätt ska kunna läsa och förstå dem. Avståndet från golvet till skyltens ovankant ska vara max 1600 mm. För bästa kontrast bör en ljus skylt placeras mot en mörk vägg och tvärtom.


Pris 295,00 kr


   Alltid personlig service
   Beställ direkt på hemsidan eller via e-post / telefon
   Du får alltid ett korrektur innan beställningen blir bindande

AntalTotalt pris kr

Visa uträkning

Prisspecifikation

Fråga oss


Om: Information (Taktila)
st

   040 - 224 924
   info@eddereklam.seArtikelnummer Takt6
Storlek 150x150 mm
Prisinformation Alla priser är SEK exkl. moms.